3 Aralık 2010 Cuma

Nefret Suçları ve Azınlıklara Saldırıları Durdurun!-09 Kasım 2010



"Uluslararası Faşizme ve Anti Semitizme Karşı Gün" dolayısıyla, Avrupa Sol Partisi olarak nefret suçlarının ve özellikle Avrupa'daki Müslümanlar, Romanlar ve Sintiler olmak üzere, azınlıklara saldırıların devamlı yükseldiğini vurguluyoruz. Yakın zamanda Roman yurttaşların Bulgaristan ve Romanya'ya sınırdışı edilmesi, Avrupa'nın AB yurttaşları için seyahat özgürlüğü ve eşit haklar anlaşmalarından ne kadar uzaklaştığını gösteriyor. 

Daha da fazlası, İtalya'da "iç güvenliği korumak" adına yasadışı bir şekilde yeniden devreye sokulan gönüllü devriyeler,  Mussolini devriyle karşılaştırılabilecek şekilde, milisler yoluyla Roman, Sinti ve göçmenlere zulmedilmesine verilen zımni desteği gösteriyor. Faşizm küçümsenemez, Avrupa sosyal modelini yıkmakta olan devam eden ekonomik krizle şekillenen durumun avantajını kullanarak gerçek bir tehdit olmaya devam ediyor.

Avrupa Sol Partisi olarak, aşırı sağın yakın zamanda İsveç, Danimarka, Hollanda, Avusturya ve Doğu Avrupa'da  elde ettiği seçim başarılarına dikkat çekiyor ve bunu aşırı sağcıların ve popülistlerin destek kazanmakta olduklarına dair uyarıcı işaretler olarak görüyoruz.

Avrupa Sol Partisi olarak, 49 Avrupa ülkesinde çeşitli taban örgütleri ve gruplar tarafından eşgüdümlü bir şekilde, ortak geçmişimizi anımsatmak ve "Nefreti Sil" sloganı altında birlikte bir gelecek için planlanan yüzlerce eylemi destekliyoruz. Tarihin defalarca gösterdiği gibi "birlikten kuvvet doğar".

ASP Sekreteryası, Brüksel, 09 Kasım 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder