5 Mart 2010 Cuma

ASP Başkanı Lothar Bisky ve Synaspismos Başkanı Alexis Tsipras’tan Kıbrıs’a Dayanışma Ziyareti

ASP Başkanı Lothar Bisky ve Synaspismos Başkanı Alexis Tsipras 1 Mart 2010’da Kıbrıs’a bir dayanışma ziyareti gerçekleştirdiler.

Bu ziyaret, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türkler yani tüm Kıbrıs halkıyla dayanışma ve Başkan Hristofyas’ın Kıbrıslı Türklerin lideri Mehmet Ali Talat’la BM gözetiminde barış sürecini müzakereler yoluyla ilerletme çabalarını destekleme ziyaretiydi.

SYRIZA’lı milletvekili Th.Dritsas ve Synaspismos Merkezi Siyaset Komitesi üyeleri R.Dourou and P. Trigazis’in eşlik ettiği Bisky ve Tsipras Başkan Hrsitofyas’la görüştü ve müzakere süreciyle ilgili bilgi aldı. Kıbrıs Başkanı, Avrupa Solu’nun Kıbrıs halkının haklı davasına ve BM kararları ve Avrupa müktesebatı doğrultusunda Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesi ve tek bir uluslararası kimliğe, tek egemenliğe ve yurttaşlığa sahip iki bölgeli-iki toplumlu bir federasyon kurulması şeklinde bir çözüm bulmak için devam eden görüşmelerde gösterdiği çabaya verdiği sürekli desteğe duyduğu minnettarlığı belirtti.
Hem Bisky hem de Tsipras görüşmeden sonraki açıklamalarında Kıbrıs sorununun bir Avrupa sorunu olduğunu ve Avrupa Solu’nun 2010 yılı eylem planında üst sıralarda yer alacağını söylediler.

Ayrıca iki lider Demokratik Parti Başkanı Parlamento Sözcüsü Marios Karogian, N.Katsouridis’in öncülüğündeki AKEL delegasyonu, Demokratik Yürüyüş Başkanı N.Anastasiadis, EDEK Başkanı Y.Omirou, Avrupa Partisi Başkanı N.Syllouris ve Milletvekili G. Perdikis’in bulunduğu Yeşiller delegasyonuyla da görüştüler.

02 Mart 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder